If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За цялата 2011 -та само генерацията правих и то с подръчни тръби и гърнета благодарение на колегата аско88 и бензинова помпа от рументи77. Благодаря ви колеги.
Супер си е колата като за 92-ра година
Alfa 155 2.0TS8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
Понеже ще излезе ,че карам най-здравата 155-ца реших и аз да направя нещо...
От мнооого време спирачките ми не са на 100%. Колата спира не губи видимо течност (бях сигурен че изчезва по мноого малко от някъде обаче). Миналата година имах ядове със запушвания по централата на АБС-а, махах за раздвижване и профилактика предни задни апарати и тн... Остана ми само помпата!
Какво по-хубаво в неделя човек може да прави освен да пипа алфата си
Купих си помпа (54лв Типо Темпра Дедра и тн) и за час някъде новата си беше на мястото.. Както си и очаквах от сервото излезна едно прилично количество спирачна течност (към 25-30 спринцовки като тая на снимката)
Подозирам от цвета на тая течност че е текла помпата от години но съвсем слабо...
Изнамерих от миналата година като рових в абс-а...
Тук на някои от снимките се виждат и проблемните елементи!! Едни мнооооого финни кръгли мрежички (филтърчета) които при мен бяха задръстени дотолкова ,че да блокира колело в следствие на това ,че не минава течност в обратна посока (към казанчето за спирачна течност) след отпускане на педала...
При мен 2 пъти з 3 седмици сменям радиаторче н апарното ,кранчета ,източвам ,наливам и обезвъздушавам системи.
Преди това си правих:
задно крайно гърне,
чистачките,
джантте /махане н лак,шлайф,грундиране,боядисване/,
габаритите,
за 3-ти път снаждах кабелчето за отваряне на багажника.
Изобщо няма ден без ремонт
ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
При мен 2 пъти з 3 седмици сменям радиаторче н апарното ,кранчета ,източвам ,наливам и обезвъздушавам системи.
Преди това си правих:
задно крайно гърне,
чистачките,
джантте /махане н лак,шлайф,грундиране,боядисване/,
габаритите,
за 3-ти път снаждах кабелчето за отваряне на багажника.
Изобщо няма ден без ремонт
Генарация сменях преди 2-3 години ,от до! Запазих си само накраиника от оригиналното краино гърне (по спомен към 150лв ми излезна всично)
Чистачки също съм правил след като ми отказаха еи така, проблема беше в нагоряло реле което се намира до електромотора а не по табла с бушони и тн.
Кабелите които се късат бяха заменени одавна с такива които могат да се гънат защото са доста меки (силиконова изолация)
Реших да пипна малко и системата на сцеплението с подмяна на работния цилиндър...
За година и 7 месеца откакто я имам мойта убавица два пъти мотор вадих.Нов съединител,помпа и работен цилиндър за съединителя.Нови кабели,дюзи,свещи,накладки.Колектора смених с метален /на пластмасовия не можах парчетата да събера като трясна/.Маслен радиатор сложих,катализатора махнах.Нови кабели за ключалката на багажника пусках и още една камара дреболии.По едно време ми беше писнало и щях да я продам,Ама жената каза:"Ти сменяш колата,аз сменям тебе".Край на цитата.
Докато ми слагаха зимните джанти и гуми онзи ден забелязах ,че маншона на вътрешното каре е скъсан и е сдал вече бажажа.
Та нов маншон /върви с една метална гривна ,която се слага на карето/ - 7 лв, 2 бр скоби и грес -4 лв =11лв - 10%То(за форума от АХМ аuto ) = 10 ЛВ и с неоценимата помощ на Ваклинатора/Vaklinator/да го сменим
и отново съм на пътя.
Първоначалното Обслужване
- Масла (Селения 20к,Тутела,Хидравлично,Ремъци,Накладки,Филтри,Свещ и Десно (обикновенни),Антифриз,Спирачна Течност.
- Воден радиатор.
~По ходовата част :
- Носачи,биалетки и кормилните накрайници.
+Рейка рециклирана (още не е монтирана)
- Пружини "Айбах" - 35/40мм - (2012г.)
- Тампони Амортеьсор - (2012г.)
- По-задницата са сменени двете главини.
~ Спирачна Система
- Серво,спирачна помпа,клапан,спирачни,маркучи (задни и предни),спирачна течност.
- Наскоро смених дисковете и накладките ( Бошовски)
-Жилата за ръчната. - 3бр.
~Изпускателната система.
- Фабрична(чистак),след двуцевката.
- В последствие отворена на 55мм. (вътрешен диаметър)
~ Всмукателната Система:
- Гофриран Маркуч ( запазен) + още 1 не толкова читав.
- Пвц. Колектор,защото стария гръмна случайно.
-Маншони за колектора (различния диаметър) 4-бр, оригинални в последствие още 2-ва намерих (оригиналдъ)
- Спортен филтър, Конус и Панелка.
- Алуминиев Всмукателен Колектор + (подарък - Дросел,потенциометър,Мпх) - (2012г.)
-Запалителна Система:
- Свещи - Денсо Иридиум 8 бр,смяна след 70к.
- Свещи Денсо Иридиум . На 3к. Пресни са още.
-Кабели 8бр. (чистак)
- Съединител Комплект "Валео".
- Семериг Скорости.
- Маховик,че стария "-15 зъба"
- Помпа и работен цилиндър.
- Маркучетата от цилиндъра до помпата.
- Висящия лагер (опорния) SNR.
- Смяна картер + още един резервен.
- Тампоните на Двигателя.
- Стартер ( само корубата остана,друго всичко е ново).
- Ламбда сонда - 2бр. Една ми я преебаха нещо (Универсални Бош).
-Маншони за каретата (неопренови).
- Термостат "Бер".
-Опъване на Веригата.
- Чистене: Дюзи,мпх(+ 1 бр. мпх.) и дебиломер.
-Акумулатор Бош S5.
На последната смяна реших да пробвам с Селения Рацинг иначе само с 20к Алфа Ромео.
- Странично огледало (дясно) 3 бр фира до сега.
- Предна Лява дръжка (чистак)
- Допълване с фреон.
- Табло - 2 бр (скоростомер)
-Ляв Фар. (взех му вътрешностите)
На мойта каляска откак съм я взел ( 19.02.2011) съм сменил следните неща:
1)Работен цилиндър съединител-на старо от VFTI -благодарности,перфектна е частта
2)Маншони на смукателния колектор-4 бр по 8.50 лв от A*M-auto.Маншоните са дори по-хубави от оригиналните.Остава да се смени маркуча след дебитомера,но ми казаха цена 114 лв и направо ми се отщя...
3)Кормилна рейка-втори шанс-благодарности на dani_kucheto
4)Дебитомер-пак от там
5)Моторче за празния ход-пак от dani_kucheto
6)Последно регулатор на налягането на бензина и другия демпфер дето е под колектора-пак от dani_kucheto-колата е неузнаваема,явно моя регулатор е бил напълно заминал
7)Нивомер на горивото-познайте от къде Счупих го като реших да видя как са нещата около бензиновата помпа. Каре външно с АБС
9)Безброй маркучета и маркученца-на масления сепаратор,горивопроводи,вакууми и т.н. и има още два пъти по толкова за смяна сигурно.
10)Масло,филтри,хидравлична течност и т.н.
11)Съединител Luk-комплект 320 лв с включен труд
Ако ви се струва много,само да кажа,че колата е 92г.,даже на стъклата пише 91,в България й е сменяно само маслото,предни дискове и накладки,кабели и свещи,както и кормилни накрайници от предишния собственик.Освен това половината неща,дето съм сменил,не че бяха дали фира,а просто бяха за друг модел кола или бяха насила счупени.Не знам кой е майсторът,който я е обслужвал колата преди това,но има сума глупости направени под капака.Не съм почнал сериозно да се боря с проблемите по електриката и електрониката,но като гледам какъв шахмат е игран с релетата и най-вече бушоните под дебитомера....
Здравейте и от мен.От почти година съм с 155-ца и от тогава ръцете са ми чистиТа за това време съм сменил:
1.горна и долна помпа на съединител (за 2бр 50лв)
2.задни накладки (25лв)
3.ляво външно каре(30лв)
4.свещи 8бр(31лв)
5.биалетки 2бр. (25лв)
За труд не си взимам
Супер доволен съм от колицата си и нека все така да ме радва и слуша и ще продължавам да я глезя.
Успех и на вас колеги.
Comment